INICI DEL PROJECTE ERASMUS I PRIMERA TROBADA A ESCÒCIA

?
?

El nostre aprenentatge de la llengua anglesa va començar ja des de ben petites a infantil. Des d’aleshores l’hem seguit estudiant i hem tingut l’oportunitat de posar-lo en pràctica en diversos viatges realitzats des de 6è de primària fins a 4t d’ESO. Per exemple, quan cursàvem 6è vam viatjar a York, un viatge del qual tenim molts bons records. Posteriorment, a 3r d’ESO, vam tornar a viatjar a Anglaterra a una ciutat anomenada Folkestone.

Aquest any tenim l’oportunitat de participar en un projecte europeu subvencionat per la Unió Europea. Són els anomenats projectes Erasmus, on set escoles d’Europa treballem un mateix tema i participem en trobades internacionals per posar en comú el resultat del nostre treball.

El passat 15 de novembre, un grup format per les professores Sílvia Samaniego, Teresa Claret, Roser Badia i José Romero i les alumnes de 4t d’ESO Núria Òdena I Júlia Solanas, vam arribar a Escòcia després d’un llarg viatge.

Durant els quatre dies que va durar la nostra estada a Livingston varem realitzar activitats conjuntament amb alumnes i professors dels països que participen en el projecte: Holanda, Escòcia, Alemanya, Romania, Itàlia i Catalunya.

En aquesta trobada internacional vàrem poder opinar sobre els diferents temes i decisions que s’havien de prendre i que tenen relació amb el tema del projecte, és a dir, la ciutadania i la democràcia a Europa. A més a més, varem tenir l’oportunitat de relacionar-nos amb persones de diferents nacionalitats i conèixer una mica més sobre els seus costums.

També ens vàrem endinsar en la ciutat d’Edimburg i vàrem visitar els llocs més característics de la zona acompanyats d’un bonic paisatge. Tot i que el temps, no va ser el desitjat, vàrem poder realitzar les activitats previstes amb normalitat.

Ens va semblar una experiència única i inoblidable ja que vam tenir la sort de participar en la creació i la posada en marxa d’un projecte que durarà tres anys!

A més a més, vam establir una estreta relació amb els set alumnes dels altres països que formen part del projecte, amb els quals seguim en contacte, i vam conèixer altres cultures.

Així doncs, concloem dient que aquest viatge no només ha servit per a preparar el projecte sinó que també ens ha fet créixer, una mica més, com a persones.

Núria Òdena i Júlia Solanas

 

FOTOS

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s