CONCURS DEBAT LLIGA SECUNDÀRIA 2016

CONCURS DEBAT LLIGA SECUNDÀRIA 2016

El passat dijous, divendres i dissabte 18, 19 i 20 de febrer, un grup d’alumnes de 4t d’ESO de la nostra escola va participar, per primera vegada, en un concurs d’expressió oral anomenat DEBAT LLIGA SECUNDÀRIA 2016 promogut per la Xarxa Vives de la Universitat de València.

La Lliga de Debat de secundària és una competició en la qual, durant tres dies, diferents equips d’estudiants de 4t d’ESO i Batxillerat, aquests últims majoritàriament, debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat.

Els equips r20160218_121253epresenten una universitat de parla i de territori català; nosaltres vam concursar-hi en representació de la UAB de Barcelona,  i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva, a més d’un capità.

El nostre equip estava format per dos oradors, dos documentalistes i una capitana, professora i coordinadora d’aquest projecte del centre.

Com es desenvolupa la Lliga?

Mesos abans del començament de la Lliga se’ns va fer  públic el tema del debat : INTERNET ENS FA MÉS LLIURES.

I des d’aquell moment,  ja vam començar a treballar el tema : recerca d’informació, anàlisi, síntesi, conclusions i treball final .

Si tornem a la competició realitzada, hem de comentar -ne les bases:  durant la competició, els equips no coneixen quina posició han de defens20160218_121345ar (a favor o en contra) fins a uns minuts abans de començar cada enfrontament. Un equip de jutges decideix quina argumentació s’ha realitzat amb el màxim rigor i de la forma més convincent possible, d’acord amb els criteris establerts a les bases de la competició.

Nosaltres, després d’haver-ne realitzat 4, dels quals vam guanyar 3, vam arribar a la semifinal  i per últim, també a la final i com no és menys d’esperar, aquest grup d’alumnes VA GUANYAR la fase local de la UAB.

Com a aconseqüència, ara hem d’anar a representar la nostra escola  i la UAB a la fase final a València on ens enfrontarem amb altres grups guanyadors de les fases locals de diverses universitats de territori de parla catalana.

Només dir-20160220_104328vos que la nostra escola ha quedat en un esglaó molt alt ja que ens hem enfrontat amb alumnes de batxillerat i que això és fruit de tot el treball de la comunitat educativa.

Gràcies i FELICITATS a tots i a totes i SOBRETOT als quatre alumnes guanyadors: en Jaume Giol, na Júlia Solanas, na Núria Òdena i n’Anna Serrano.

Sou uns excel:lents oradors !

 

.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s