Excursió al Born i al Museu Picasso

Els alumnes de 3r d’ESO vam anar el passat dimarts dia 15 de novembre a Barcelona per visitar el Centre de Memòria del Born i el Museu Picasso.

Abans d’anar a la Memòria del Born vam visitar el Fossar de les Moreres i la Basílica de Santa Maria del Mar.  En el fossar de les moreres vam poder observar una cita que deia:  “En el fossar de les moreres, no s’hi enterra cap traïdor: fins perdent nostres banderes serà l’urna de l’honor.” Després a la Basílica vam estar observant tots els detalls que tenia, com vitralls, columnes, escultures la rosassa etc , tot això ens indicava que era d’estil gòtic.

La sortida al Born ens va servir per entendre més sobre la Guerra de Successió a Catalunya. Allà vam veure les restes d’un barri de la ciutat, el barri de la Ribera, que va ser enderrocat per la construcció de la ciutadella. I ens van ensenyar la forma de l’antiga ciutat de Barcelona. A part també hi havia un museu amb les coses que s’havien trobat com els plats de ceràmica i altres joguines i eines.

Després de visitar el Centre de Memòria del Born al matí vam anar al Museu Picasso, on vam fer 3 grups entre les dues classes per visitar més còmodament el Museu. Un cop a dins el professor que ens havia estat assignat a cada grup ens va anar explicant la història d’en Picasso, per què havia pintat cada quadre, les seves èpoques, que eren: · L’època blava · L’època rosa · L’època del cubisme Gràcies a les explicacions dels professors vam poder entendre millor com era la vida d’en Picasso i per què pintava cada quadre.

Al final de la sortida vam anar a veure l’escultura de Rafael de Casanova el conseller en cap de Barcelona durant el setge que va decidir no rendir-se. Allà ens van explicar tot el que havia fet i el seu lema: “Viurem lliures o morirem”.

Els alumnes de 3r d’ESO

FOTOS

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s